Посланикът на Република Корeя обсъди с областния управител корейски инвестиционни проекти

На 07. 11. 2014 г. /петък/ в сградата на областна администрация – Бургас Областният управител на Бургаска област Павел Маринов прие Негово превъзходителство Шин Менг-хо, посланик на Република Корея у нас.

На срещата  присъстваха и заместник-областните управители на Бургаска област Евгени Врабчев,  Юсеин Мехмед и главния секретар на областна администрация Севим Неджатиева.

В обстановка на взаимно уважение, добронамереност и в делови тон представителите на двете страни обсъдиха конкретни бъдещи инвестиционни проекти на корейски корпорации в Бургаска област.

Павел Маринов подчерта важността за нашата област на сътрудничеството с Република Корея в областта на туризма, екологията и технологичните иновации, както и в други отрасли от взаимен интерес.

Чрез Негово превъзходителство г-н посланика той покани корейски фирми и инвеститори за участие в бъдещото трето издание на Международния инвестиционен форум „Новата икономика- пътят на Изток”, което ще се проведе през пролетта на следващата година.

Областният управител представи пред корейския гост големите икономически и ресурсни преимущества на Бургас и региона за развитие на връзките с Република Корея.

Негово превъзходителство Шин Менг-хо благодари сърдечно за оказаното му внимание от българска страна и за съдействието, което получава от българските власти. Той сподели удовлетворението си от големия интерес на корейския бизнес към региона на Бургас и нашето Черноморие. Областният управител Павел Маринов от своя страна благодари на г-н посланика за проявеното внимание към нашата област и му пожела ползотворна работа за развитие на взаимноизгодното сътрудничество между нашите приятелски страни. В знак на уважение двете страни си размениха подаръци като си обещаха нови срещи.