Потвърдена присъда за подкуп

Бургаският апелативен съд потвърди присъда за подкуп на Николай М.

На 10.07.2020 г. в село Лозенец, община Царево той дал подкуп – пуснал в отворено куфарче с винтоверт, използван за демонтиране на регистрационни табели, 2 броя банкноти с номинал 100 лева. Банкнотите били предназначени за Г. П. и Е. В., в качеството им на полицейски орган. Парите били дадени, за да не извършат двамата действие по служба – да не демонтират и да не изземат табелите с регистрационния номер на лек автомобил „Порше Карера“, ползван от подсъдимия.

Автомобилът е бил управляван от М. К. чиято свидетелство за правоуправление е било временно отнето. При тези обстоятелства, със съставянето на акта за установяване на административно нарушение по чл. 150 от ЗДвП срещу М. К., полицейските служители е следвало да изземат табелите с регистрационния номер на автомобила, с оглед на предвиденото прилагане на принудителна административна мярка „прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство“. Полицейските служители са извършвали проверката в качеството им на автоконтрольори.

Подсъдимият Николай М. е осъден на основание чл. 304а вр. чл. 304, ал. 1 от НК и чл. 54 от НК на „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца и „глоба“ в размер на 1000 лв. На основание чл. 66, ал.1 НК изпълнението на наложеното на подсъдимия наказание „лишаване от свобода“  е отложено за изпитателен срок от  три години, считано от влизане на присъдата в сила.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на РБългария

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *