Починало е 11-годишно момиче, ритнато в корема от друго дете

Починало е 11-годишно момиче. Според първоначалната информация смъртта е настъпила след като детето е било ритнато в корема от друго дете.

Сигналът в МВР е бил подаден вчера около 17.00 часа. Момичето, което е било на училище в столичния квартал “Бояна” се оплакало от болки и неразположение в стомаха. Родителите на детето го закарали в болница “Пирогов”, където починало.

От  УМБАЛСМ „Пирогов съобщават, че при пристигането състоянието на детето е било несъвместимо с живота. Дежурният екип в Детска противошокова зала положил сериозни и продължителни усилия, но за съжаление състоянието на детето е останало несъвместимо с живота.

Дежурният служител на МВР в лечебното заведение е подал сигнал до СДВР и веднага е започнало разследване на случая. Работи се и по версията за инцидент между починалото момиче и друго дете завършил с нанасяне на удари. Съдебната експертиза трябва да покаже точната причина за смъртта. По първоначална информация детето е починало след спукан черен дроб в резултат на удар с крак в корема.

В понеделник в 52-ро Основно училище в София, където е станал инцидентът, ще влязат психолози.