Правителството отпуска 40 млн. лв. допълнително на „БДЖ – Пътнически превози“

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2015 г. в размер на 40 млн. лв.

Средствата, които се осигуряват от централния бюджет, са допълнение на средствата, включени в чл. 24 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 г. за „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД. Те ще създадат предпоставки за изпълнение на извършваните обществени превозни услуги и за осигуряване на нормални условия за пътуване на ползващите железопътен транспорт.

2 Отзиви

  1. Меки китки, които ще костват на данъкоплатеца още поне 10 години под формата на изгубени (разбирайте и си го интерпретирайте както искате, откраднати легално от всички или за сметка на всички Български граждани) пари!!!
    Държавата субсидира "добрият" държавен "обществен" превозвач за сметка на "лошият" частен превозвач (явно по критерий на някой умен мозък, частникът не е превозвач и то обществен), за който няма или липсва какъвто и да е било контрол по презумция и Закон от същата тази Държава!!!
    Това ако не е конфликт, корупция, кражба и т.н., то значи нямаме Закони въз основа на които се структурира дадена Държава!

  2. заинтересован

    Хайде, сега правителството, нали са хора на кмета ни Иван Алексиев, да пусне влак с кадифени седалки до Поморие (по думите на бившич народен представител от града ни Петко Георгиев)!