Предприемачи ГЕРБ-Бургас проведоха областно отчетно-изборно събрание

Областната структура на Предприемачи ГЕРБ-Бургас проведе отчетно-изборно събрание в морския град. В конферентната зала на хотел „Бургас” се събраха близо 50 членове на организацията, която развива през годините инициативи и политики в сферата на бизнеса и предприемачеството. На форума присъстваха зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, областният лидер и народен представител Димитър Бойчев, Валя Чилова, председател на националната структура на Предприемачи ГЕРБ, секретарят на организацията Зафир Зарков, както и Николай Минков, председател на областната структура на Предприемачи ГЕРБ-Бургас. Събитието уважи и Николай Янев, който бе избран за член на НИС на организацията по време на националната конференция през месец март. Той бе и модератор на събранието.
„Провеждаме такива събрания във всеки град. Структурата на Предприемачи в област Бургас е развита и се надяваме да виждаме по останалите населени места подобна активност. Очакваме много конкретни предложения, включително и за законодателни промени. Един от фокусите ни на внимание е малкият и среден бизнес. Целта ни е да осъществяване тесен контакт с различни министерства, да синтезираме и предоставяме информация за европейски фондове и програми. Активно работим и чрез социалните мрежи, а към момента голямо внимание отделяме на насоки по ОП „Конкурентоспособност“, коментира пред присъстващите Валя Чилова.
По време на срещата Николай Минков представи отчет на работата на настоящото ръководство. Той благодари на всички, присъединили се към Предприемачи ГЕРБ-Бургас за активната работа през годините, както и на ръководството на партията в лицето на Димитър Николов, Димитър Бойчев и Иван Вълков. Николай Минков сподели и информация за осъществените инициативи на областно и национално ниво.
Делегатите на събранието предложиха и гласуваха предложения за ново ръководство на областната структура на Предприемачи ГЕРБ-Бургас. За председател бе номиниран досегашния Николай Минков, за областен организационен секретар – Даниел Вечерников. Като членове на управителен съвет бяха предложени Веселин Атанасов, Витко Вълчев и Павел Павлов от Приморско.
Областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев сподели, че очаква организацията на Предприемачи да продължи своето развитие. „Добра посока са предложения за законодателни инициативи и срещи с браншови организации и представители на бизнеса. Областта ни има голям потенциал от икономическа гледна точка, в мое лице и на народните представители имате нашата подкрепа, открити сме за диалог и повече срещи”, допълни още той.
По време на отчетно-изборното събрание Милена Ценова презентира работата на Клъстър на българските социално-отговорни износителите. Той е развит чрез европейски проект и по ОП „Конкурентоспособност“. Бяха коментирани възможностите за за реклама на български продукти извън страната.Организация представлява мрежа от фирми, осъществила е редица проучвания на външни пазари и контактува с партньори извън България.
След решение на Изпълнителна комисия ще бъде избрано и утвърдено новото областно ръководство на Предприемачи ГЕРБ-Бургас.