Предстои бенефис на рекордьора по мачове с националния отбор Стилиян Петров

В неделя от 19.30 часа на стадион “Селтик парк” в Глазгоу предстои бенефиса на рекордьора по мачове с националния отбор Стилиян Петров. Срещата е организирана от ръководството на “Селтик” в чест на бившия капитан на тима. В нея ще вземат участие редица бивши и настоящи световни звезди като Джон Тери, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес и Шей Гивън.

Всички набрани средства от бенефиса ще бъдат предоставени на фондацията на Петров за борба с левкемията.

Българското участие ще бъде допълнено от бившите съотборници на футболиста в националния отбор Димитър Бербатов, Мартин Петров, Мариян Христов, Радостин Кишишев и Христо Йовов.

Това бяха хората, които бяха постоянно до мен през тази година и половина. Това бяха хората, които поддържаха връзка с мен почти всеки ден, каза в интервю за БНТ Стилиян Петров, цитира Агенция Кросс.

Петров, който беше диагностициран с остра левкемия през миналия март и продължава успешно своето лечение, обяви край на състезателната си кариера на 9 май.

Сега той се чувстван добре и работи по организацията на бенефиса. Има още доста неща, които трябва да се направят, но засега всичко върви по мед и масло, както се казва, каза Петров.