Премиерът: Няма да подкрепим санкции срещу Русия, които са неизгодни за страната ни

Правителството няма да подкрепи санкции срещу Русия, които са неизгодни за страната ни. Това подчерта в Народното събрание премиерът Кирил Петков.

Отговорът беше на въпрос, свързан с обявеното вчера от премиера пред агенция Ройтерс, че България може да иска изключение от санкциите на Европейския съюз за руски петрол и газ.

„Ние обмисляме всяка една санкция поотделно, а не говорим общо. И тези санкции, които можем да подкрепим, ги подкрепяме, защото не е правилно тази война да съществува. Но тези санкции, които просто не можем да си позволим, не ги подкрепяме. Сега, ако се спре петролът в този момент от Русия, имаме проблем“, каза Петков, цитиран от БНР.

1 коментар

  1. Г-н Премиер,
    Санкциите не са продиктувани от желания, а от реални обстоятелства! Солидарността е тежко бреме за всички, които са готови да жертват в името на мира!
    Искаме война в името на “евтин” петрол ли? И, как е евтин, като плащаме в пъти в сравнение с тези, които “гоним” като стандарт! Или, обратното означава че властта в България краде от руските доставчици, и за това задължава Българския гражданин!!
    Между впрочем руснаците обвиняват европейските си партньори именно в това, но това как е оправдание за действията им? Никак, Г-н Премиер!
    Това означава ли, че заради рекета, които извършват руснаците трябва да им спретнем инвазия, и така да понижим цените на енергоносителите?!
    Ще кажа на всички, не гледайте, не слушайте, а четете !!!
    Четете История, която обуславя инвазията според Путин! Колкото до ядрените оръжия…. Това трябва да е ролята на Обединена Европа!!! Това трябва да е роля на всеки гражданин по света без значение от политическите си убеждения, религиозна обвързаност и т.н.
    С арсенала, който имат могат да унищожат слънчевата система, не просто да заличат Земята!
    А, ние си мечтаем за евтин петрол!!!