Проверката по случая с племенника на президента Плевнелиев е засекретена

Историята се разигра на 15 октомври на кръстовище в Благоевград. Двама пътни полицаи вдигат стоп палка на 22-годишен младеж и заявяват, че ще му съставят акт за преминаване на червен светофар.

Младежът е категоричен, че не е в нарушение и влиза в пререкание с униформените служители. Спорът се изостря, младият водач отказва да подпише акта, заради което е бил отведен в ареста с белезници на ръцете. Два часа по-късно родственикът на държавния глава е освободен, но баща му Румен Плевнелиев се оплаква пред медиите, че момчето е претърпяло насилие в полицейския арест и показва медицинско свидетелство от съдебен лекар, който установил охлузвания по лицето.

Според Станислав Плевнелиев, докато бил в полицейското управление, в стаята влязъл унифомен служител, който ударил главата му в бюрото. Плевнелиев-младши опитал да обясни, че е диабетик и че трябва да си вземе инсулина, но никой не обърнал внимание на думите му.

След ареста кръвната захар на младежа е била на ниво, многократно по-високо от допустимото.

Разпоредената от директора на ОД МВР-Благоевград Васил Митов проверка на случая приключи. „Докладвал в София, но не съм получил разрешение да оповестя резултатите”, казва полицейският шеф.

Според неофициални публикации Плевнелиев се е държал арогантно и обиждал полицаите, но над него не е упражнявано насилие. Двамата униформени обаче са предложени за наказание заради редица административни пропуски в оформянето на документацията по случая, предаде Кросс.