Първанов иска бърз рестарт на АЕЦ “Белене”

Ако ние своевременно, бързо, не дадем ход на новата ядрена централа “Белене”, ни чака един енергиен микс, който няма да е добър с оглед на бъдещата цена и за потреблението, и за бизнеса – така че алтернатива няма. Това заяви в Плевен президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

АЕЦ “Белене”, въпреки забавянето, продължава да е един много печеливш проект, но времето е изключително важно, добави той. Първанов участва в обществена дискусия на тема “За национално съгласие по развитието на българската енергетика катоосновен приоритет”, предаде КРОСС.

Според него ползата от дискусията е в това, че са формулирани теми, по които българското общество и политиците могат да се обединят с работеща позиция – за ядрената енергетика, за разширяване на газопреносната мрежа, включително и собствен добив.

“Моят акцент бе за търсенето на нов подход към професионалните ръководства на енергийните структури, дружества, монополи, защото голяма част от проблемите в нашата енергетика идват от партизирането и лобизма в този сектор по време на целия преход”, заяви Първанов.

Помолен от журналисти да коментира проблема с бежанците, той заяви, че призовава към повече спокойствие и разум. Време е да кажем честно, че не сме в състояние да поемем повече бежанци, добави той.

1 коментар

  1. Като я искаш толкова много си я построй с лични средства, боклук долен.