Пътни инциденти през почивните дни

Пътните инциденти през почивните дни, за които съобщава пресцентърът на ОД на МВР – Бургас са следните:

На 06.05.т.г. около 15.51 ч. по пътя кв. «Сарафово» – Бургас, автобус «Соларис Урбино», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, управляван от 53- годишен бургазлия, поради неспазване на дистанция застига и блъска пътуващия отпред л.а. «Ауди В 8», с румънска регистрация, управляван от 51- годишен румънски гражданин. От ПТП пострадала 56- годишна жена от сливенското село Еленово – пътничка в автобуса, която с фрактура на лявото бедро, без опасност за живота, е настанена за лечение в отделение «Ортопедия» към УМБАЛ – Бургас.

На 06.05.т.г. около 18.45 ч. на пътя с. Лозарево – с. Прилеп, км.71.000, поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътна канавка, лек автомобил «Ауди С 8», с бургаска регистрация, управляван от 38- годишен мъж от сунгурларското село Лозарево. От инцидента водачът загинал на място, а пострадал 22- годишния му спътник от Бургас, пътуващ на предната дясна седалка / същият със сътресение на мозъка, без опасност за живота, е настанен под наблюдение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас.

На 08.05.т.г. около 08.30 ч. в района на пристанище «Марина Диневи» в Свети Влас, срещу ресторант «Глория Мар», 79- годишен велосипедист от Бургас, вероятно поради здравословен проблем, губи равновесие и пада на земята, като е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас с фрактура на две ребра и сътресение на мозъка, с опасност за живота.

На 08.05.т.г. около 15.12 ч. на бургаския булевард «Тодор Александров», надлез «Владимир Павлов» в посока кръстовище «Трапезица», л.а. «Форд Орион», с бургаска регистрация, управляван от 73- годишен бургазлия, поради движение с несъобразена скорост застига и блъска спрели в дясната пътна лента с включени аварийни светлини л.а. «Мерцедес  С 220 D“, с бургаска регистрация, управляван от 72- годишен бургазлия, който с контузия на главата и шията, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и напуснал по собствено желание болничното заведение.

На 08.05.т.г. около 19.20 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 201 в условията на прав пътен участък, 19- годишен велосипедист от плевенския град Гулянци излиза внезапно на пътното платно, като е блъснат от лек автомобил «Мазда 2», с бургаска регистрация, управляван от 50- годишна казахстанска гражданка, продължително пребиваваща в Свети Влас. От ПТП пострадал велосипедистът, който с натъртвания в областта на таза, е прегледан и освободен за домашно лечение.