Реформаторите: Билбордове по магистрала „Тракия” ще предотвратят задръстванията в Бургас

Представители на Реформаторски блок – Бургас предлагат редица мерки за облекчаване на автомобилния трафик в града. От Блока искат да бъдат поставени информационни табели по протежението на автомагистрала „Тракия”, които да оказват на идващите от София към Черноморието летовници, че могат да достигнат северните и южните ни курорти без да влизат в Бургас и да чакат часове в задръстване. Табелите ще показват на шофьорите, че ако преминат през Българово могат спокойно да достигнат до желаните от тях точки без да хабят нерви, време и енергия.

„Маршрутът през Българово се намира на 352-ри км. от магистралата. Пътят е обновен и е малко познат на туристите. От там през Миролюбово, Каблешково и Тънково се стига спокойно до Слънчев бряг. Пак през Българово може да се стигне до детелината за Созопол, чрез отсечката към „Горно Езерово”. Освен табелите, които да сочат отклонението към Българово,  предлагаме там да бъдат поставени билбордове, които да разясняват на шофьорите как да стигнат до курортите без да влизат в Бургас”, каза Тошко Иванов от Реформаторския блок.

Представители на Блока предлагат да бъдат проведени разговори с операторите на системите за навигация, които да добавят маршрута през Българово към картите си, защото в момента на тях е означен само  пътят  през Бургас. Целта е да бъде създадена още една възможност водачите да се информират за алтернативния път.

Предложените мерки  са представени на вниманието на областния управител Вълчо Чолаков, който като представител на държавната власт има възможност да проведе инициатива,  в резултат на която предложенията да станат факт.

„Всички сме насяно какво се случва с трафика в Бургас през лятото. Задръстванията на ключови кръстовища като „Трапезица” стават огромни, което води до много нерви от страна на бургазлии и на идващите летовници. Разбира се създават се и предпоставки за катастрофи. Губи се и много време в опашките от автомобили. Ако нашите предложения бъдат приети, ако не целият, то голяма част от проблема ще бъде разрешен”, каза още Тошко Иванов.