Седмица на доброто

По нестандартен и съобразен с възрастта им начин учениците от III г клас на СУ”Любен Каравелов” – Несебър с класен ръководител Наталия Антонова се запознаха със златните правила на доброто. Те осъзнаха, че : добрите думи и  постъпки носят радост на хората; трябва да се отнасят към другите така, както искат да се отнасят към тях; трябва да помагат на по-слабите и нуждаещите се и да ценят хората заради това, което са, а не заради това, което имат.

Под формата на игра третокласниците откриха в заплетен ребус 12 добри човешки качества – нежност, почтеност, честност, милосърдие, великодушие, вежливост, трудолюбие, съпричастност, щедрост, сърдечност, откровеност, скромност. Те се постараха да претворят тези качества в добри дела, които да записват през седмицата на доброто и да  ги оформят  на постери и колажи. С тях те създадоха стена на доброто в класната стая и гласуваха за най-добрите постъпки.

През седмицата на доброто децата от III г  клас спасиха измръзнало бездомно коте, което нарекоха Чочи. За него те ще полагат грижи и след седмицата на добрите дела. Защото  добрите постъпки трябва да се правят по всяко време и да радват околните.

Мара МОМЧИЛОВА