Сидеров поиска отзоваването на еврокомисар Кристалина Георгиева

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви от парламентарната трибуна, че сирийските бежанци нямат право да стъпват на родна земя. „Това са нелегални граждани, емигранти, пришълци, но не и бежанци”, обясни Сидеров.

Лидерът на Атака поиска отзоваването на еврокомисар Кристалина Георгиева, предаде КРОСС.

„Искам да обърна внимание, имаме двама вицепремиери в залата, да направят следното – незабавно да предложат на председателя на Еврокомисията да отзове еврокомисарят Кристалина Георгиева, която по един изключително неадекватен, вреден за България начин, предложи ние да ги взимаме тук, да ги настаняваме, да ги интегрираме и те щели да решат демографския въпрос на България, представете си. Тази жена или не е с акъла си, или говори такива неща, които просто не знае къде се намира. Вярно, че не е в България от дълги години, но очевидно се разминава с реалността”, заяви Сидеров.

По думите му правителството трябва да си влезе най-после в ролята, да експулсира нелегалните емигранти, които биват наричани неправомерно бежанци и да реши този въпрос, като затвори границата чрез механични средства, така че от Турция да не могат по никакъв начин да идват подобни пришълци.

„Това е задължение, дами и господа министри и вицепремиери, това не е молба, а задължение, което трябва да свършите, иначе просто ще нарушите закона и може би един ден ще отговаряте с наказателни санкции за това, което вършите в момента. Вие в момента нарушавате закона за убежище и бежанците, Наказателния кодекс и Конституцията на България, както и международните спогодби и европейски директиви”, подчерта лидерът на Атака Волен Сидеров.