Синът, който брутално уби майка си в Бургас, остава в ареста

24-годишният Георги Генджов, който в неделя уби майка си, е пушил марихуана преди престъплението, съобщи пред журналисти прокурорът по делото Ангел Георгиев. „От 2017 г. има някакви отклонения, лекуван е. Доколкото знам те са свързани със злоупотреба с наркотични вещества. В лека форма шизофрения може и да има, но вещите лица ще кажат актуалното. Днес беше абсолютно адекватен. Той и защитата му поискаха да бъде потвърдено моето искане за на-тежката мярка, тъй като според защитата има опасност той да посегне на себе си суицидно. Имаме събрани до момента доказателства, че непосредствено преди извършване на престъплението е употребявал наркотични вещества – пушил е марихуана.“, каза прокурор Ангел Георгиев.

Той допълни, че се очакват резултатите от експертизата, която трябва да каже какво е състоянието на младия мъж.

Псувни единствено избълва обвиненият за убийството на собствената си майка Георги Генджов при влизане в съдебната зала, където при закрити врата днес се гледа мярката му за неотклонение

Съдия Захарин Захариев постанови Георги Генджов да остане в ареста, защото вече имал и мисли за самоубийство.

Това потвърди и неговият адвокат Ваня Радиева. На влизане в съда Георги Генджов псуваше мъж на име Веско Палазов. По-късно Радиева уточни, че това е лекуващият му психиатър в Центъра за психично здраве.  „Георги смята, че д-р Палазов и майка му са му давали лекарства, които са му пречили по някакъв начин“, обясни Радиева.

Припомняме, че 24-годишният бургазлия нанесе десетки удари с нож по тялото на обичаната учителка от Руската гимназия в Бургас Рада Гешева в нощта срещу неделя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *