„Слънчев бряг“ АД инвестира над 2 милиона лева в подготовка на инфраструктурата за Лято 2024

„Слънчев бряг“ АД съобщи,че реализира редица дейности по подготовка на предстоящия туристически сезон в най-големия курортен комплекс у нас. За Лято 2024 дружеството, собственик и оператор инфраструктурата в зона Изток в Слънчев бряг, реновира Централна алея чрез  подмяна на настилка, реконструкция на зелените площи и ново осветление. Ремонтните дейности на алея „Кубан“ включват още извършени отводнявания, положена е локално попивна канализация, която да усвоява дъждовната вода, изградена е нова напоителна система, както и са положени нови комуникации, необходими за прилежащите туристически обекти. След реновацията ще се обособи нов и модерен площад пред хотел „Кубан“.

Плановете на „Слънчев бряг“ АД за тази година са в инфраструктурата в комплекса да бъдат инвестирани над 2 милиона лева. Дейностите, който се очакват да бъдат приключени до края на месец април 2024 г., включват още  полагане на нови асфалтови настилки по улици във вътрешността на комплекса, озеленяване, подмяна на осветителни тела, както и обезпаразитяване.

Припомняме, че „Слънчев бряг“ АД стопанисва и управлява инфраструктурата в зона Изток в комплекса – алеи, улици, зелени площи, разположени на около 650 000 кв. м., собствена ВиК мрежа, както и в зона Запад около 55 000 кв. м земя, в това число оранжерия и складови помещения. „Слънчев бряг“ АД не притежава туристически обекти – хотели, заведения и други и не извършва туроператорска дейност. От 2011 г. няма постъпления от инфраструктурни такси, а инвестициите в инфраструктурата са от приходи от собствена дейност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *