Станишев: Дните на държавата са преброени

Във всеки един момент народният гняв може да помете всяко едно правителство. С тези думи лидерът на БСП Сергей Станишевзапочна своя доклад за обстановката в страната пред над 700 делегати на заседанието на 48-мия конгрес на партията в зала 1 на НДК, предаде КРОСС.

По думите му в последните години сме станали свидетели на най-различни граждански недоволства – за природата, за правата на майките, а сега и за цените на тока. Станишев се обърна към протестиращите с думите „Вие не сте сами! Решение има!”.

Според лидерът на червените днес БСП има ново, много по-добро самочувствие.

Станишев коментира и управлението на ГЕРБ, като подчерта, че България е на колене и сегашната власт ни е отдалечила много от Европа. „Дните на нашата държава са преброени”, коментира още той.

На заседанието социалистите ще обсъдят актуалната ситуация в страната и ще приемат декларация за участие в предстоящите парламентарни избори и декларация за развитие на пряката демокрация.Като главна цел от левицата си поставят да предложат нова политика и конкретни ангажименти към хората. Освен начертаване на конкретни стъпки за спечелване на изборите през лятото, социалистите ще трябва да приемат и промени в устава на партията.

Промените предвиждат да се върне старият режим и Националният съвет да утвърждава кандидатските листите. Социалистите не очакват темата за лидерството в партията да бъде повдигната отново, след като на заседанието миналата година президентът Георги Първанов се изправи срещу Станишев, но в последния момент се оттегли.