Стефан Гамизов:Г-н Плевенлиев носи една от най-големите вини за сметките за електричество

Борисов подгони големите бандити от енергийната мафия, каза в предаването “Лице в Лице” по БТВ бизнесменът Стефан Гамизов.

“Тя не е организирала метежа от последните дни, но тя го е яхнала”, заяви той. По думите на Гамизов в момента, в който бил освободен Трайчо Трайков, правителството предприело политика да се отърве от всички свои тежести.
“Започна да се говори за АЕЦ “Белене”, започна да се говори за парламентарни комисии”, обърна внимание бизнесменът.

Той заяви, че сметките били скочили драстично най-вече заради приватизациите на Мариците. Най-скандалната приватизация обаче била на “Марица Изток 3”. В нея били подправени документи за милиони левове.  За да се случи всичко това обаче, виновен бил президентът Росен Плевнелиев, твърди Гамизов.
“Хората за съжаление не знаят, че с тази случка, която се случи в момента, отивайки властта в ръцете на г-н Плевенлиев,  г-н Плевенлиев носи една от най-големите вини за сметките им за електричество в момента. Казвам го пред всички, за  да го знаят. Г-н Плевенлиев, г-н Дянков, г-н Трайчо Трайков, които са всъщност едно и също нещо. Те се появиха просто в ГЕРБ по една и съща линия. Говоря за миналите му действия.
Ако г-н Плевенлиев не беше въвел в експлоатация “Марица-Изток 1″ със строително разрешително, което аз твърдя, че то трябваше да бъде разследвано за неговата законосъобразност, на българите нямаше да им се появи в сметките за електричество 6 – 7 % оскъпяване миналата година. За да стигне до 13% увеличение беше го свършил другия герой Дянков, който докара Трайков. Дянков пък натисна ДКВР.”

“Светлин Йовчев, който е шеф на кабинета на президента, ми каза на 4 очи тогава, че АЕЦ ще се строи”, каза още Гамизов в предаването “Лице в Лице” по БТВ.