С министъра на туризма ще преговаря кметът на община Несебър

2%d0%baПредварително в докладната записка от съветника Венелин Ташев на 2 септември беше за упълномощаване на кмета на Община Несебър за преговаряне с министъра на икономиката, но по време на заседанието на Общинския съвет в Несебър, съветникът Георги Манолов предложи преговарянето да се отмени и да се води с министъра на туризма.

Съветникът Ташев предложи да започне преговарянето с държавата по придобиване на активите на „Слънчев бряг” АД. А изпълнителният директор на „Слънчев бряг“АД Златко Димитров заяви, че: „ Не е възможно държавата да прехвърли безвъзмездно на Община Несебър собствеността върху инфраструктурата. Изразил съм своето становище по отношение на така внесената докладна, като съм се аргументирал съответно с правни становища от страна на юристите.

На заседанието с 12 гласа „за”, 2 „против” и 3 „въздържали се” бе дадена възможност за стартирането на обявената процедура. Бе сформирана тричленна работна група, в която влизат председателят на Общинския съвет Румен Кулев, съветникът Венелин Ташев и съветникът  Костадин Нищелков.

Кметът на Несебър Николай Димитров уточни:“Предстоят разговори с Министъра на туризма и ако има развитие, тогава и с Министерския съвет.“

Максим Момчилов