Танцова формация „Петлите“ с турне в Поморие, Ахелой, Каблешково

Танцова формация „Петлите“ ще  представи спектакъла си, по повод 10 години от създаването на формацията,  в Поморие, Каблешково, Ахелой, Ямбол, Сунгурларе и др.

При вход свободен в  Каблешково юбилейният спектакъл ще се състои днес,  09.11.2016 г. /сряда/ от 18.00 часа в НЧ „Атанас Манчев 1920“. В Поморие е утре,  на 10.11.2016 г. /четвъртък/ от 18.00 часа в читалище „Просвета 1888” и в  Ахелой – на 11.11.2016 г. /петък/ от 18.00 часа в НЧ „Светлина 1934“

Закриването на турнето ще бъде в Бургас на 21 ноември, от 12,30 ч. и 19.00 ч. в залата на НХК,  заедно с Вензи, Иван Притъргов, брейкърите от Electra Crew ,Сдружение “Танц БГ” и др. Спектакълът, под патронажа на кмета на община Бургас Димитър Николов, стартира в Стара Загора, където младите танцьори получиха заслужени аплодисменти от зрителите в пълната зала на Синдикалния дом. Момчетата и момичетата показаха най-новата си постановка, която подготвиха специално за турнето. Във всички спектакли участват и брейкърите от Electra Crew, с които бяха заедно на сцената на шоуто по националната телевизия „България търси талант“.

Танцовата формация е създадена през 2006 г. в бившия интернат „Александър Георгиев – Коджакафалията”. Оттогава формацията е приела и деца от социално слаби семейства, и от бургаски училища. Идеята на екипа е по-лесното интегриране на децата. До момента групата има 6 национални турнета с подкрепата на Министерството на социалната политика, Министерството на културата, Нешка Робева и кмета на Бургас Димитър Николов. „Петлите” имат много награди и призове от престижни фестивали. За тези 10 години от създаването си са направили над 300 самостоятелни концерта и спектакли. Участвали са в много благотворителни инициативи в помощ на деца.