Тежка катастрофа с пострадало дете

Тежка катастрофа е станала на входа на кв. Меден рудник на 26.07.т.г. около 12.00 ч. В района на бившия магазин „1 000 бани”, разположен на бургаската улица „Захари Стоянов”, възниква ПТП между  л.а. „Ситроен С 3”, с бургаска регистрация, управляван от 40 -годишната М.Й. от Пазарджик, т.а. „Мерцедес Спринтер”, със софийска регистрация, управляван от 32- годишния И.Ж. от Бургас и л.а. „Мазда 3”, с бургаска регистрация, управляван от 53- годишния К.А. от Бургас.
По първоначални данни водачката на л.а. Ситроен” се е движела с несъобразена с пътните условия скорост, като в района на разклона за кв. „Горно Езерово”, изгубила контрол над автомобила, навлязла в лентата за насрещно движение и блъскайки се последователно в пътуващите в посокат Бургас – център т.а. „Мерцедес” и л.а. „Мазда”, се преобърнала на пътното платно.
От ПТП пострадали пътуващите в л.а. „Ситроен” – П.Я., 44- годишен / съпруг на М.Й., който с фрактура на три ребра вдясно е настанен за лечение в Първа хирургия на МБАЛ – Бургас, без опасност за живота/ и 2- годишният Г.Я. / син на М.Й., получил черепно-мозъчна травма, настанен за лечение в отделение ”Реанимация” на МБАЛ – Бургас, с опасност за живота/.