Топ 5 на страните, които трябва да посетите през 2014

CNN публикува топ местата, които трябва да посетите през наближаващата 2014 година. Всяко едно място е избрано, заради конкретни негови привлекателни характеристики.

Бразилия
Предстоящото световно първенство по футбол, тропическите гори, плажовете и неспиращите купони.

Панама
През 2014 година се навършват сто години от създаването на Панамския канал. Освен това в най-южната държава в Централна Америка има интересни вулкани, тропически гори, кафе плантации и красиви плажове по бреговете на Атлантическия, и Тихия океан.

Еквадор
Новият министър на туризма в Еквадор обяви, че държавата ще отпусне 600 милиона долара за инвестиция в сферата на туризма, което буди любопитството на повечето привърженици на пътуванията. В момента Еквадор е на първо място в класацията за най-добро място за пенсиониране, като същевременно пусна ново летище, за да посреща все повече и повече туристи.

Япония
През следващата година се навършват 50 години от пускането на първия влак-стрела, същевременно страната предлага разнообразни круизи до изключително красиви места, а феновете на мангата ще се почувстват като в рая.

Източна Африка – Една виза – три държави
От януари 2014 години туристите в Източна Африка ще могат да посетят Руанда, Кения и Уганда с една единствена виза, което ще позволи на ентусиастите да видят горилите в Уганда и носорозите в Кения без да им се налага да се разправят с допълнителни документи./КРОСС/