Три самолета не са могли да кацнат в София поради силния вятър

Поради силния вятър три самолета не са могли да кацнат на летище София. Два самолета на авиокомпания „Wizz Air” са пренасочени за кацане към Пловдив. Пътниците обаче са стояли над три часа в самолета, защото на летището в Пловдив не е имало персонал, който да ги обслужи.
„Тук няма жив човек от служителите на летището, не е ясно кога въобще ще се появи някой. Кацнахме в една тъмна нива, все едно сме в Конго. Няма светлина, няма жив човек, 200 пътници чакат заклещени в самолета, за да може някои да се сети да дойде със стълба да отвори самолета и да си тръгнат хората. Има малки деца и какво ли още не. В България няма аварийно летище за подобни случаи, това е пълен абсурд”, каза инж. Антон Маслев след 6 часа престой на летището, цитира Кросс.

Единият самолет, който е пътувал от Дубай, е трябвало да кацне в 23.55 часа. Другият самолет е пътувал от Валенсия и по разписание е трябвало да кацне в 23.50 часа, но също е пренасочен към Пловдив. По-късно пътниците са превозени с автобуси. Още един самолет, който е на авиокомпания „Lufhanza” и е пътувал от Мюнхен, е трябвало да кацне в София в 22.05 часа, но е пренасочен към Букурещ. Причината за това отново е бил силният вятър.

На летище Бургас няма отменени полети.