Установени случаи на шофиране след употреба на алкохол

На 07.11.т.г. около 10.30 ч. на созополската улица «Републиканска», в близост до магазин «Болеро», служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка л.а. «Опел Астра», с бургаска регистрация, управляван от 45- годишен мъж от Созопол, като установили, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,22 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

На 08.11.т.г. около 21.40 ч. на пътя Бургас – Средец, в района на разклона за с. Малина, служители от варненската жандармерия извършили проверка на лек автомобил «Пежо 307», с немска регистрация, управляван от 52- годишен сръбски гражданин, като констатирали, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1.90 промила. Водачът не е дал кръв за химически анализ.

На 08.11.т.г. около 23.30 ч. на бургаската улица «Захари Стоянов», в района пред бензиностанция «Газпром», за проверка е спрян лек автомобил «Пежо 307», с бургаска регистрация, управляван от 47 – годишен мъж от Варна, като е установено, че същият шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2.06 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Работата по случаите продължава, съобщава пресцентърът на ОДМВР-Бургас.