Участниците от X factor пяха за Скрития дар

Участници в тазгодишния музикален формат X Factor пяха над час в подкрепа на дарителската кампанията  “Скритият дар”. Концертът е част от най-новата кампания на Мол Бургас Плаза, посланици на която са Кристина Дончева, Иво и Пламен Добреви и Михаела Маринова.

“Освен представители на бизнеса в Бургас, ние сме и част от обществото. Ето защо смятаме, че е важно да помагаме, особено тогава, когато можем”, споделиха от мениджмънта на търговския център. Те допълниха, че със събраните средства ще закупят специализирани уреди, които да подпомогнат рехабилитацията на деца със специални потребности.

По време на мероприятието бяха съобщени и имената на победителите в конкурса за приказка “Имало едно време…”. Тази кампания молът стартира с цел, да обърне вниманието на подрастващите към темата за грамотността. Наградите връчиха Красимир Калудов – журналист, и Стеляна Йонкова, учител по БЕЛ. Поощрителни грамоти получиха Анастасия Лукина от НБУ “Михаил Лъкатник” и Йоан Маринов от СОУ “Никола Вапцаров” – Айтос.

Трето място зае Теодора Лазова от ПМГ „Акад. Н. Обрешков“, а втора награда грабна Стефани Кичукова – възпитаник на НБУ “Михаил Лъкатник”.

Големият победител в първото издание на конкурса се казва Присияна Събева, четвъртоклсничка в НБУ “Михаил Лъкатник”, която се открои с приказката “Пеещото момиче”.