Цецка Цачева е кандидатът на ПП ГЕРБ за президент

Официално бяха  представени кандидатите на ПП ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България. Това са председателят на парламента Цецка Цачева и депутатът от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев. Представянето се състоя  в зала 6 на Националния дворец на културата (НДК) . На официалното представяне присъстваха председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, зам.-председателите на ГЕРБ, членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, народните представители от партията и общинските и областните координатори на ГЕРБ от цялата страна.

Премиерът обясни, че тази двойка, която излъчи ГЕРБ, за която всички като партия ще работят още вечерта след изборите трябва да заяви първо, че не е от ГЕРБ. “Това не е ли лицемерие? За един час, той трябва да каже вече не съм от вас. Да, той ще го каже, всеки го е казвал“, посочи Бойко Борисов. По думите му, ако се погледнат функциите на президент в две от тях като върховен главнокомандващ той има до себе си премиер, военен министър и началник щаб, а в другата си основна функция по отношение на външната политика има премиер и външен министър. „Другата основна функция на президента е да познава перфектно законодателството“, посочи Бойко Борисов,цитира Фокус..

„Всички знаем, че решението, което взе Изпълнителната комисия не е забавено, решението беше взето в подходящият момент, защото всички разглеждани потенциални кандидати имат своята институционална отговорност към политиките, които правят местата, които заемат, защото една част от тях са в местната власт, други са в изпълнителната, други са в законодателната. Точно затова ГЕРБ не си позволи лукса да влиза в тази кампания прекалено рано“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов . По думите му кандидат-президентска двойка на ГЕРБ е един екип от двама човека, които са се доказали и са били част от ПП ГЕРБ. По думите му те са екип, който може да отстоява собствена позиция, екип, който може да чува различното мнение и да формира правилните решения