Честване на патронния празник на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър

IMG_1458-11

Честването на патронния празник на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър започна с полагането на венец пред бюст-паметника на великия революционер-възрожденец в училищния двор.

Тържественият концерт, посветен на празника се състоя в Актовата зала на училището. 4-класникът Недялко Николов рецитира  стихотворението „Възпоменания от Батак”.Ученици от VII б  изнесоха рецитал по творби на Иван Вазов,чрез който припомниха жертвоготовността и саможертвата на нашите възрожденски деди, които изстрадаха своята мечта – да бъдат свободни. Деца от третите класове представиха литературно-музикална композиция под надслов  „Обичам те, Родино”.

Обявени бяха и победителите в конкурсите,посветени на патронния празник.

Приветствие към всички присъстващи поднесе Кристалин Чавдаров-бивш възпитаник на несебърското училище. Той изрази  признателност и уважение към своите учители,които са го дарили не само със знания, но и са спомогнали да се изгради като добър човек, амбизиозен и успял. От непослушно и палаво дете Кристалин се превърна в запален по информационните технологии тийнейджър, печелещ национални състезания.

На 25 години, днес той има собствена компания и е удостоен със званието „Млад лидер” по проекта „40 до 40” за 2013 г. като организатор на състезание и академия за ученици по информационни технологии „Аз мога – тук и сега”.

Заявявайки, че с несебърското училище го свързва искрена и чиста емоция, Кристалин Чавдаров  обяви, че ще направи нов сайт на учебното заведение и дари 5000 лв. за стимулиране на ученици с изявени наклонности към информационните технологии и участието им съсътезания от различен ранг.

Мара МОМЧИЛОВА

IMG_1462 copy