Ще има ли ГЕРБ кандидат-кмет за община Несебър?

Отговорът на зададения въпрос продължава да бъде неясен за несебърския електорат преди изборите на 25 октомври.През 2007 г. кандидатът за кмет на ГЕРБ бе обявен на 2 септември,през 2011-на 16 август.
От м.март 2015 сред широките народни маси се заговори,че този кандидат ще бъде Златко Димитров.От 29 май насам пък се говори,че кандидатурата е одобрена от общинското събрание,а от 17 юли,че това се отнася и за листата с 21 кандидати за съветници. Още на 11 юли зам.председателят на партията Димитър Николов обяви кандидатите за кметове на общините в Бургаска област сред които липсваше кандидатура за Несебър. Тези кандидатури бяха одобрени и от Националната изпълнителна комисия на ГЕРБ. Утвърден кандидат за Община Несебър и до настоящия момент обаче не е обявен. Същото се отнася и за листата с кандидат съветници.Така че към въпроса кой може да се прибавя и кои.
След консултациите в Общинската избирателна комисия се изясни,че Реформаторският блок /РБ/ на изборите за местна власт в община Несебър ще се яви в редуциран вариант,без България на гражданите,чиято структура се е разпаднала на местна почва. Сегашният общински съветник Венелин Ташев пък се представи на консултациите като упълномощен от коалиция България без цензура /ББЦ/,включваща освен едноименната партия,още и партиите: Земеделския народен съюз, Гергьовден и Лидер/преименува на Български демократичен център /БДЦ/.
Очакванията,че към тази коалиция заедно с РБ, ще се присъедини и коалицията АБВ, за обща листа към обявената,но съществуващата само виртуално бъдеща голяма коалиция ЗОРА за местните избори,се провалиха още в самия им зародиш. Процесът на разпад на несъстоялата се коалиция започна да се изяснява,след като зам.председателят на областния съвет на АБВ-Бургас и общински ръководител в Несебър Драгомир Попов заяви, че коалиция АБВ,включваща: политическо движение „Социалдемократи” и партиите:българска партия Либерали,Обединени социалдемократи и Обединен блок на труда /ОБТ/-български лейбъристи, ще участва със собствена листа от съветници.
Необявяването на кандидатите на ГЕРБ в община Несебър за местните избори може да бъде обяснено и с някакви тактически съображения. В случаи като този обаче, подобно забавяне пряко и косвено поражда демотивиране на потенциалния електорат за участие във вота на 25 октомври.
Максим МОМЧИЛОВ