Ще има ротация

ГЕРБ-СДС върнаха изпълнен първия мандат за съставяне на кабинет. В понеделник президентът връчи папката на Мария Габриел. Това стана малко след 12.00 ч., и то след като в неделя от ГЕРБ-СДС поставиха ултиматум към ПП-ДБ. Искането им беше да се разберат за новото правителство до понеделник по обед. В отговор – втората политическа сила призова за разбирателство и още преговори, които продължиха до вторник на обед.

“За последните девет месеца показах, че мога да отстоявам интересите на България”, каза в началото Габриел. След това тя добави, че осъзнава колко голяма е отговорността пред нея и страната да има стабилно правителство и обяви, че връща изпълнен първия мандат за съставяне на кабинет.

Състав на предложения Министерски съвет:

Мария Габриел
Николай Денков
Асен Василев
Калин Стоянов
Андрей Цеков
Иванка Шалапатова
Христо Гаджев
Атанас Славов
Галин Цоков
Катя Панева
Кръстю Кръстев
Ивелина Василева
Кирил Вътев
Георги Гвоздейков
Богдан Богданов
Росен Желязков
Жечо Станков
Валентин Миндов
Зарица Динкова
Димитър Илиев

Предложеният с първия мандат кабинет от Мария Габриел не е съгласуван с „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Това обяви премиерът в оставка Николай Денков. Той поясни, че кабинетът е на ГЕРБ-СДС, а Споразумението за управление също не било съгласувано с ПП-ДБ.

„Съгласие за това, което направи Габриел, няма”, коментира и съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, който допълни, че са останали изненадани от предприетото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *