16 млади българи се учиха как да бъдат лидери

1-2За 10-ти път „Ротари клуб Бургас Пиргос“  организира RYLA семинар (Rotary Youth Leadership Awards). Какво е необходимо, за да си успешен лидер в своята област, как да осъзнаят собствената си уникалност и развият най-силните си качества– това са само част от темите, включени в програмата на 10-то издание на RYLA семинар (Rotary Youth Leadership Awards), организиран от Ротари клуб „Бургас- Пиргос”. Гост на откриването на 5 април 2019 година бе зам. кметът по образование и култура  на Община  Бургас – Йорданка Ананиева.

От петък до неделя 16 млади българи, излъчени от ротариански клубове от цялата страна, имаха възможност да научат нови неща, да дискутират, да провокират креативността си по време на лекциите и интерактивните игри.

В последния ден младите лидери  получиха сертификати и бяха поздравени от Президента на Ротари клуб „Бургас – Пиргос“ Николай Киров, Димитър Качулков, Пастпрезидент и организатор на първия семинар в град Бургас, както и от Атанас Атанасов, Дистрикт Гуверньор на  Дистрикт2482 в периода 2012/2013.

Преди официалното закриване младите лидери засадиха три фиданки в Морската градина на град Бургас и си обещаха всеки път, когато идват в града, да ги наглеждат. Те имаха подкрепа и от народните представители Ивелина Василева, председател на Комисията по околната среда и водите и Диана Саватева.

Работата с младите хора е един от приоритетите на Ротари клуб „Бургас – Пиргос“. Освен традиционните обучителни семинари, клубът поддържа и инициативата „Да дарим възможност“, която подпомага  проекти на талантливи ученици от Бургас и региона!