220 лодки на Европейското първенство по ветроходство клас 420 и клас 470 в Бургас

Рекорден брой състезателни лодки – 220,  ще участват в Европейското първенство по ветроходство клас 420 и  клас 470 в Бургас. Това обяви на пресконференция днес президентът на Българската федерация по ветроходство Евгений Мавродиев. На нея присъстваха зам.-кметът по икономика и финанси на Община Бургас Красимир Стойчев, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, гл. съдия на регатата и председател на международния олимпийски клас 470 – Станислав Касъров, както и представителят на международния клас 420 Катрин Дотс.

В олимпийския клас 470 има 2 български екипажа, а в клас 420 – 5 български  лодки.

“Това е изключително престижно събитие, тъй като ще се състезават  най- добрите на европейско ниво, както и световните сили във ветроходството”, коментира Диян Димов.

В регатата ще участват представители на почти всички европейски държави и освен тях екипажи от Канада, САЩ, Аржентина, Хонг Конг и Австралия.

Спортното събитие ще се проведе от 7 до 15 август. Организатори са Яхт клуб “Порт Бургас” и Пристанище Бургас, в партньорство с Българската федерация по ветроходство и Община Бургас.