3-годишно дете е с опасност за живота след жесток побой

Случаите на насилие над деца зачестяват.
Тригодишно дете беше пребито жестоко снощи в столицата. Момченцето е настанено в болница с тежки травми и пряка опасност за живота в следствие на побоя. Инцидентът е станал в апартамент в столичния квартал “Зона Б19″, съобщи Кросс. Сигналът в полицията е подала съседка.
Детето е прието в УМБАЛСМ „Пирогов” снощи в кома с голям кръвоизлив в мозъка, съобщиха от болницата. По ръцете, краката, лицето и врата имало синини. На детето е направена операция по спешност, за да бъде отстранен кръвоизливът. В момента е в Детска реанимация в тежко състояние.
Двама души са задържани по случая. Това са две момчета на възраст около 18-19 години. Те са били наети от майката на детето да се грижат за него, тъй като по това време тя не е била в дома си.
Заподозрените за тежкото престъпление са откарани в СДВР и с тях се работи. Ще се изясняват причините за тежкия побой, довел до опасност за живота на детето.
По информация на БНР момчетата (Александър и Патрик) са заливали детето с вода като наказание, душали са го и са го ритали.