610 таксита ще има в Несебър за Лято 2015

Общинските съветници в Несебър гласуваха единодушно предложения от кмета Николай Димитров брой на такситата. С гласуваното решение те определиха и срока за подаване на заявления за издаване на разрешения за таксиметров превоз от 1 до 31 март 2015.

В решението се казва, че на един превозвач ще се издава разрешение за таксиметрова дейност на територията на Община Несебър за календарните 2015, 2016 и 2017 г. за максимум 3 бр. автомобили, включени в списъка към Удостоверението за регистрация.

За упражняващите таксиметров превоз кметът издава разрешение за таксиметрова дейност с холограма, по образец за календарните 2015, 2016 и 2017 г. за всеки отделен автомобил, залепяща се вдясно на предното стъкло на МПС.

Цените за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег валидни през м.г.се запазват и за 2015 – минимална дневна тарифа от 3.00 лв/км и нощна-3.50 лв. Цената за повикване на адрес не може да надвишава цената за един км пробег по съответната тарифа с не повече от 50 %, а първоначалната такса не трябва да надвишава цената за един км пробег по съответната тарифа в населено място с повече от 50%.
Максим МОМЧИЛОВ

2 Отзиви

  1. заинтригуван

    Каква е цената за минута престой? Колко ще струва да пътувам пет километра с 10 минути престой и повикване на адрес? Май за българина таксито става луксозна услуга, а в града през лятото не всички са туристи и курортисти.

    • има автобуси като не ти харесва ходи на тях (а който си е местен знае как да си хване такси ,не по тарифен план)