Google представиха “по-дълбоко” търсене

Google обявиха нова функция – In-depth articles, която ще откроява задълбочени статии и анализи в резултатите на търсенето.

“За да разберете някоя обширна тема ви е нужно нещо повече от бърз отговор,” сподели Панду Наяк, служител в Google. Според него новата функция ще бъде подходяща за 10% от потребителите на Google. Въпреки това през следващите няколко дни новата функция ще бъде достъпна за всички, предаде КРОСС.

Ако търсите нещо за някоя обширна тема като: щастието, любовта или цензурата, освен познатите резултати до момента вече ще излиза блок, като този:

 


Ако се интересувате от цензурата ще намерите провокиращи-мисленето статии от The New Yorker, The Guardian и Wall Street Journal. Ако пък решите да търсите например “lego”ще попаднете на статии и анализи относно известният конструктор и употребата му между половете, статия за инженерството с лего и такава свързана с изкуството на Lego.

Панду Наяк споделя, че е щастлив от това, че хората продължават да инвестират от своето време в задълбочени текстове, които ще останат приложими месеци и дори години след тяхната публикация. “И точно това ще откриете в новата функция,” споделя той.

Статиите и анализите няма да са само от известни автори или от престижни сайтове, а ще присъстват и по-слабо известни публикации и блогове, пише kaldata.com.