Театрални звезди подкрепят Бургас за Европейска столица на културата

 

performance

След като обра всички големи театрални награди за сезона със спектакъла си „Хамлет” от У.Шекспир, Явор Гърдев ще представи за първи път в Бургас новия си спектакъл „Почти представление” с автор Итън Коен, потенциален кандидат за театралните награди през следващия сезон.„Почти представление” ще гостува в Бургас на 8 юли, 2013 г. от 21.00 часа в Летен театър.

С тази премиера бургазлиите Михаил Билалов и продуцента на спектакъла Асения Стайкова, режисьорът Явор Гърдев, актьорът Георги Стайков, който пък е бургаски зет, заедно с всички блестящи актьори, участващи в спектакъла,обявяват подкрепата си за кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата.

Синът на големия бургаски актьор Георги Билалов – Михаил Билалов, който зрителите напоследък гледаха в ролята на Джаро от сериала „Под прикритие”, за първи път ще играе на театрална сцена в любимия Бургас.

Михаил Билалов, който след като получи награда „АСКЕЕР” за „изгряваща звезда” през 1994 г. замина за Франция, се завърна триумфално на българска театрална сцена през 2010 г. и взе награда „ИКАР” за главна мъжка роля в спектакъла „Козата или Коя е Силвия” също под режисурата на Явор Гърдев.

Георги Стайков, когото всички помнят в блестящата му роля на бунтаря от филма „Вчера”,магнетичното изпълнение в „А сега накъде”, след многобройните си, над 40 участия във международни филмови продукции,също се завърна изключително успешно в България, първо на българския екран със сериала „Къде е Маги”,а сега ще играе за първи път на бургаска театрална сцена в новия спектакъл на Явор Гърдев „Почти представление”.

Продуцентът на проекта Асения Стайкова, която също е от Бургас, представя своя първи театрален проект в бургаската публика.

В спектакъла участват и актьорите Анастасия Лютова, Иван Несторов, Станка Калчева, Искра Донова и младите Николай Йовин, Юлиян Петров, Елена Телбис, Виктория Лакова и Мартин Лаков.

В звездния екип на спектакъла са и сценографа Чавдар Гюзелев, костюмографа на Даниела Олег Ляхова, автора на музиката на Калин Николов. Преводът е на пиесите и поемите е на Жозеф Бенатов.

Билети на касата на ДТ „Адриана Будевска” и на каса Летен театър /до часовника/.