Бивш депутат на СДС: Има необходимост от десница

Целта на днешната конференция в СДС е да реформира из основа десницата. Да не се лъжем, положението в момента е много лошо. Трябва да се направи генерална промяна да се направи пълен рестарт. Не е въпрос да се сливаме и обединяваме, а да направим генерални промени. Това заяви пред TV7 Любен Петров.

Да съберем всички патили, който са били бутани в страни и не са имали възможност да се изявят в дясно. Протестиращите не се обединяват и не искат да се обединят около един лидер. Ако става въпрос за демократични алтернативи като Кунева и други само да излезе за решаване теми като АЕЦ „Белене” и прочие и веднага ще стане ясно кой кой е. ЩЕ се види, че ще се включат да спасяват „Белене” и ще стане ясно кой седи зад тях. Предлагам напускане на всички десни партии и създаване на една обединена дясна партия, каза още той.

От своя страна Йордан Василев предложи на днешната сбирка на СДС да се подпише една декларация, че никой от старите няма да участва във властта. Че ще се пуснат нови лица – младите който ще вървят напред. Според него най-успешното дясно правителство е било това на Филип Димитров. Факт е че само осем месеца след старта му взеха властта, посочи той.

Според бившия син депутат Иво Цанев едно време каузата е била да се махне член 1, да тръгне България по пътя на пазарната икономика. И какво става сега – след десетки години се оказва че сме на позицията от началото на демокрацията. Същите искания и все едно нищо не е направено.

Най-важното е, че има необходимост от десница. Не може преди избори да има 12 десни партии, които искат да се борят за гласовете на гражданите. Трябва да се намери общото между всички и да се действа но разумно. В момента протестиращите не работят за дясното. Сега, ако има предсрочни избори, повечето депутати, който ще влязат в парламента, ще са кукли на въже на социалистите, подчерта той.

Бизнесът иска работеща държава, а без бизнес ще се превърнем в комунистическа държава зад демократичен параван, каза още бившият парламентарист, цитира Агенция Кросс.