ГЕРБ: ДПС започна репресиите в държавната администрация от Руен

Правителството на новата Тройна коалиция започна кадруването в Бургаска област първо в бастиона на ДПС – Община Руен.

Със заповед на Агенцията за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика е освободен от длъжност директора на дирекция „Социално подпомагане” – Руен Добрин Стоянов.

„Добрин Стоянов е доказан експерт. Той не е член на ПП ГЕРБ и никога не е бил обвързан със структурите на партията. Изключително сме смутени от обстоятелството, че се дава началото на кампания за уволнения на специалисти. Ние жителите на община Руен знаем какво отново ще се случи – на възловите държавни позиции ще бъдат назначени само членове на ДПС. Опитът ни до момента е показал, че в 90 процента от случаите това са хора, които дори нямат необходимия образователен ценз. ДПС започва да упражнява брутално своята власт, което ще ни върне с години в развитието на региона”, коментира общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Руен Димо Ангелов.

Областният лидер на партията в Бургаска област и народен представител Димитър Бойчев откри горещи линии за репресирани хора от новата власт. „Не съм изненадан, че безобразията започват точно в Руен. Там управляващата партия ДПС не се спира пред нищо. Вече е напълно ясно коя партия всъщност управлява държавата. Категорично сме против тази политическа репресия. Ще входирам писмено парламентарно питане до министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов по конкретния казус”, казва Бойчев.