Спортната слава на Поморие /видео/

Фоайето на поморийското читалище „Просвета 1888” събра на едно място спортни деятели, спортисти и жители на града на откриването на първата официална изложба, посветена на спортните успехи на поморийци от края на 40–те години до днес. С доста труд организаторите от община Поморие успяха да съберат и изложат част от впечатляващите спортните отличия, снимки, документи, екипи и др..

По време на откриването Аделина Чолева, експерт по спорта, съобщи, че изложбата ще бъде допълвана, а кметът Иван Алексиев заяви, че е предвидено помещение на градския стадион, където повечето от снимките и отличията да бъдат постоянно изложени.

Спортното минало и настояще на Поморие е представено чрез спортовете: футбол, борба, мотобол, мотокрос, ветроходство, гребане, волейбол, гимнастика, лека атлетика, шах, хандбал, бокс, канадска борба,  спотна стрелба, фитнес, културизъм, спортни танци, айкидо и подводен риболов.

2 Отзиви

  1. Анонимен

    Към последноговорещия на видео материала:
    В Поморие имаше спортен клуб по шахмат,ръководен от г-н Атанас Атанасов от СК "Пощенец 2004".Клубът провеждаше тренировки в Тракийското дружество.Не знам защо не се разви този клуб при условие, че новият кмет е по-заинтересован уж от спорта в сравнение с Петър Златанов,който затри редица отбори.
    Г-н кмете, на стадиона няма ли по-голямо помещение?Или помислете евентуално да се изгради музей на спорта в пространството между стадион "Поморие" (след бъдещата западна трибуна) и Музея на солта!Отворете и фен магазина на стадиона!
    Какво стана с идеята да има вълнолом-алея на славата в района на бившата почивна станция на МВР в Стария град?

  2. Калоян

    Всичко доре , но този дразнещ звук от въртенето на камерата и много лошата й нестабилностдразнят . Поздравления за изложбата