“Piano – Gala” с Павел Марков и представители на българската и руската клавирна школа

Гала – концерт на пианисти ще се състои в Поморие на 12 август 2014 г. /вторник/, от 21.00 ч., в залата на Читалище “Просвета 1888″. В програмата са включени най-добрите виртуозни произведения на клавирното изкуство.

В концерта ще вземат участие представители на българската и руската клавирна школа- Рада Чомакова, Артьом Агажанов, Александър Вершинин и помориецът Павел Марков. Той е завършил средно образование в НУМСИ ,,Проф. П. Владигеров‘‘, гр. Бургас, а висше образование -в ,,Кралската консерватория на Шотландия‘‘, където печели престижната пълна стипендия. Печели конкурс, чиято награда е и дебютът му като солист на Кралския шотландски национален оркестър. Тази година завърши бакалавърска степен с почести в изпълнението на пиано и ще продължи обучението си в Кралския колеж за музика в Лондон.

Павел Марков ще вземе участие и в клавирния концерт „Вдъхновение” заедно с друг таланлив помориец- Дамян Туджаров на 14.08.2014 г. /четвъртък/ от 21.00 ч. в НЧ „Просвета 1888”гр. Поморие. Двамата ще изрпълнят произведения от Бетховен, Шопен, Рахманинов и Стравински.