Задържан бургазлия за срязани гуми, счупени стъкла, фарове и огледала на 60 коли

На 17.11.т.г. около 06.00 ч. в Четвърто Районно управление „Полиция” – Бургас са получени множество сигнали от граждани, живеещи в района на магазин „Била” в к-с „Меден Рудник” / бл. 35, 36 и 33/ и в района на бл. 403 и 404 от същия комплекс, за това, че на леките им автомобили, паркирани край блоковете са нанесени материални щети. Установено е, че на част от автомобилите с остър предмет са срязани гумите, а на други са счупени страничните и панорамни стъкла или огледала.

По първоначални данни е констатирано, че щетите са нанесени от двама мъже / вероятно в нетрезво състояние/, които са намушквали или срязвали гумите или трошили стъклата на паркираните по пътя им леки автомобили. До момента от извършените огледи и получени заявления от гражданите са констатирани общо 60 повредени леки автомобила.

Задържан е един от вероятните извършители на деянието – това е: 27 годишен  бургазлия, живеещ в к-с „Меден Рудник”. Извършени са множество процесуално – следствени действия, сред които и изземване на записи от видеокамери, разположени в районите на инцидентите.

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление „Полиция” – Бургас.