Камион с 15 граничари катастрофира, има загинал

Гранични полицаи пострадаха при катастрофа тази нощ. Това е станало след като камионът, с който са пътували, е паднал в дере близо до турската граница. Шофьорът обаче е останал затиснат в кабината на автомобила.Тежката катастрофа е станала около 0.30 ч. тази нощ в близост до с. Горно Ябълково.  12 души, пострадали при катастрофата, са преминали през Противошоковата зала на Спешното отделение в МБАЛ-Бургас от 2:30 до 07:30 часа днес, 26 декември, съобщи д-р Светослав Тодоров.

Шест от тях са освободени за домашно лечение, защото са били с леки наранявания, а останалите шест са хоспитализирани. Те са в стабилно състояние, без опасност за живота. Двама са приети в Отделението по ортопедия със счупвания – съответно на крак и ръка, други двама са настанени в Отделението по неврохирургия с наранявания на главите. Последните двама са в Отделението по обща хирургия с контузиии на гръден кош и бял дроб. Благодарение на бързата реакция на дежурния екип в Спешно отделение всички пострадали са обработени светкавично и са преведени в съответните отделения.

Камионът с висока проходимост ЗИЛ-131, който се обърна в дерето,  е превозвал служители на МВР, които са участвали в специализирана полицейска операция на българо-турската граница.