На 27.06.2015г. “Хоро край поморийския бряг”

Народният танц е своеобразно изкуство и неразделна част от съкровищницата на българския фолклор. Чрез фестивала „Хоро край поморийския бряг” градът ни ще преоткрие красотата на това богатство и за шести път ще се превърне в сцена за танцови състави от всички краища на България.
Надиграването ще започне на 27 юни, от 16:00 часа с дефиле на участниците от кафе „Градина” до площад „Св. Св. Кирил и Методий”. Съставите ще демонстрират майсторски умения в хорото, както с масов танц, така и самостоятелно. На централния градски площад ще се извият традиционни хора от различните етнографски области в страната: Северняшка, Тракийска, Пиринска, Добруджанска и Шопска.
Фестивалът „Хоро край поморийския бряг” няма състезателен характер. Целта на мероприятието, организирано от СНЦ Танцов клуб „Чайка, със съдействието на Община Поморие, е да събере любители на българското хоро, чието родолюбие съхранява ценното фолклорно богатство, да популяризира танцовите клубове, които да обменят опит помежду си.

По повод провеждането на Фестивала „Хоро край поморийския бряг” на 27.06.2015 г. площад „Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде затворен за движение на превозни средства от 15:00 часа до приключване на мероприятието, а булевард „ Яворов”, в частта от кръстовището с ул. „Търговска” и ул. „Ал. Константинов”, ще бъде затворен за движение на превозни средства от 19:30 часа до до приключване на фестивала.