OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Световни вицешампиони по спортни танци на гости в Поморие

Топ състезателите по спортни танци Антоанета Попова и Антон Беляев гостуваха в кабинета на кмета Иван Алексиев заедно с треньора на КСТ „Поморие” Никола Абрашев, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Елитните състезатели са в града ни по покана на поморийския спортен клуб и по време на престоя си ще бъдат помощник-треньори на децата, допринасяйки за тяхната добра мотивация и спортен дух. Съвместните тренировки ще спомогнат за безупречното представяне на поморийските състезатели при предстоящото им участие в Кавала, Гърция.
Българо-украинската двойка е носител на десетки международни награди, но сред най-ценните постижения в състезателната им кариера до момента са: световната вицешампионска титла, бронзов медал от световните танцови игри и първите места на азиатския и северноамериканския шампионат. Не на последно място, двойката е седемкратен шампион на Канада, а тази година Антоанета Попова бе определена за първата „Мис България в Канада”.
В хода на разговора с кмета Иван Алексиев и зам.-кмета Илия Джингов, шампионите си припомниха, че първото им представяне като новосформирана двойка е било именно в Поморие. Антоанета Попова и Антон Беляев признаха, че са изключително впечатлени от отличното взаимодействие между Общината и КСТ „Поморие” и заявиха готовност да съдействат за бъдещото развитие на този спорт в града ни.
В края на срещата кметът Алексиев пожела още много шампионски титли и благодари на гостите за подкрепата, която оказват на децата в КСТ „Поморие”.