На вниманието на собствениците и ползвателите на земеделски земи в община Поморие

Във връзка с предстоящата кампания по сключване на споразумения за създаване на масиви за ползване на земеделските земи,  на основание чл. 37 в, ал.2 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ЗСПЗЗ/ за стопанската 2016/2017 г. от  Общинска служба по Земеделие   Поморие информира следното:
Срокът за подаване на декларации по чл.69 и заявления по чл.70 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ППЗСПЗЗ/ е 31.07.2016 г.

Собственици
Собствениците на земеделски земи подават декларация по образец по чл. 69 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ППЗСПЗЗ/, в която посочват начина, по  който желае  да ползва всеки от имотите през съответната стопанска година .

Собствениците, които не желаят имотите им да се включват в масиви за ползване по чл.37в от ЗСПЗЗ, посочват изрично това в декларацията. Важно е да се знае, че декларацията подадена от един съсобственик, ползват всички съсобственици.

Имотите на собственици, за които не са подадени декларации по чл.69 от Правилника за прилагане на закона за собствеността и ползването на земеделските земи, ще бъдат включени в споразуменията по чл.37 в, ал.3 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи /имоти-бели петна/.

 Ползватели
Ползвателите на земеделски земи подават в Общинската служба по Земеделие, лично или чрез пълномощник, заявление по чл. 70 от правилника за приложение на закона за собствеността и ползването на земеделските земи /ППЗСПЗЗ/. В него се посочват имотите, които ползва и на какво правно основание. Ползвателите трябва да посочат желанието си да участват или да не участват в разпределението на масивите за ползване по споразумение.

Декларациите по чл.69 от ППЗСПЗЗ и заявленията по чл.70 от ППЗСПЗЗ задължително трябва да бъдат придружени с документи за собственост, договори за наем, аренда или други документи, доказващи правното основание за ползване на земеделската земя.

УВАЖАЕМИ ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНИ, ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ  ПОМОРИЕ