Кметът Иван Алексиев награден на официална церемония в Министерството на младежта и спорта

obshtaЛегендата на световния волейбол Любо Ганев връчи на кмета Иван Алексиев приз за безапелационно спечеления юлски конкурс „Кмет на месеца“.

Това стана на официална церемония в Министерството на младежта и спорта, в присъствието на министъра на спорта Красен Кралев, носителя на 4 медала от Олимпиади Йордан Йовчев и кметовете на Ивайловград и Русе – победители в категориите за „Общини с население до 20 000 души” и „над 50 000 души“.

„Отдих и спорт“ бе темата на конкурса през месец юли, организиран от Портала на българските общини – Кмета.бг. Номинацията и последвалата победа за кмета Иван Алексиев бяха по повод успешно реализираната кампания „Да раздвижим Поморие”. Инициативата съумя значително да повиши информираността за ползите от физическата активност и здравословния начин на живот.

„За мен е чест да получа точно тази награда в присъствието на министър Кралев и двама големи шампиони. Заедно с екипа ми полагаме целенасочени усилия за развитието на детско-юношеския спорт в общината. „Да раздвижим Поморие” бе кампания, фокусирана върху най-малките, но и обхващаща хора от всички възрасти. Смятам, че спортът е част от пътя към физическото и духовно  израстване на личността. Още веднъж благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря и на Портала на българските общини, че спомага за популяризирането на добрите практики в местната власт”каза кметът Иван Алексиев по повод отличието, с което бе удостоен.