Изгоряха пет автомобила в Бургас

Пет автомобила изгоряха тази нощ в бургаския комплекс “Лазур”. Около 00.45 часа пламъците тръгнали от двигателя на едната от колите, предаде Нова телевизия. Оттам огънят обхванал и паркираните наблизо други коли. Напълно изгорели са още три автомобила, два от които собственост на едно семейство.

Според потърпевшите застраховка е имала само първата запалена кола. Те разказват, че нямат информация мъжът да е криминално проявен, но въпреки това са убедени, че пожарът е умишлен.

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас съобщиха, че на 18.03.т.г. около 00.40 ч. е горял лек автомобил «Фолксваген Пасат», с немска регистрация, ползван от 39- годишен бургазлия, паркиран пред вх. 4 на бл. 38 в ж.к. «Лазур». От пожара изгорял целият автомобил, като огънят се разпрострял върху паркирания отпред лек автомобил «Тойота Корола», с бургаска регистрация, собственост на 49- годишна бургазлийка / същият обгорял в задната част и купето/ и паркираните в близост – л.а. «Нисан Патфайндер», с бургаска регистрация / с обгоряло купе/ и л.а. «Тойота Аурис», с бургаска регистрация / с обгоряла предница и купе/ – и двата автомобила са управлявани от 42- годишен бургазлия, л.а. «Опел Омега», с бургаска регистрация, собственост на 41 -годишен бургазлия /  с обгоряла дясна част и купето/ и л.а. «Пежо 406», с бургаска регистрация, управялан от 38- годишен бургазлия / с обгорял заден ляв стоп/. Огънят е потушен от един противопожарен екип и петима огнеборци. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Пето Районно управление – Бургас.