Международна лятна школа по медиация в Поморие, 21-25 юни 2017

Професионалната асоциация на медиаторите в България (ПАМБ) е водеща обучителна организация по медиация в България и добре позната на европейската медиаторска общност. Освен провеждане насертифициращи обучения,  през годините ПАМБ натрупа изключително богат опит в работата по международни проекти в областта на медиацията и извънсъдебното разрешаване на спорове.

Професионалната асоциация на медиаторите в България  организира  от 21 до 25 юни  2017г. за първи път в България Международна лятна школа по комуникация, преговори и медиация в гр.Поморие.

Водещата тема на лятната школа е придобиване на знания и практически умения по теми и въпроси, които обичайно се пренебрегват в академичните програми. В основата на идеята за лятната школа стои желанието да заострим вниманието на цялото общество за културата и необходимостта от адекватна комуникация на всички нива и сфери на живот – бизнес, семейство, политика, образование и т.н. Като водещи лектори са поканени известни учени от страната и от чужбина.

Град Поморие е избран като място за провеждане на Първата лятна школа, защото това е град с многовековна култура, уникални природни дадености и гостоприемни жители.

Школата ще бъде официалното открита от кмета на община Поморие Иван Алексиев на 22 юни, от 9.00 ч. в Конферентната зала на хотел Софарма, ул. Крайбрежна №51. Община Поморие ще предостави рекламно-информационни материали за гр.Поморие на разположение на участниците в школата. Очакваният брой на участниците от страната и чужбина е около 60. Чрез материалите участниците биха могли, от една страна – да се запознаят по-подробно със забележителностите и достоинствата на града, а от друга – да оставят траен спомен, който да ги кара да се връщат отново в Поморие.

Стремежът е лятната школа да се превърне в ежегодно място за събиране на професионалисти, отдадени на идеята за подобряване на достъпа до правосъдие – магистрати, адвокати, юристи, медиатори, практици от полето на алтернативното решаване на спорове., информира адв.Елиза Николова, председател на ПАМБ.