Сметопочистването в Поморие на трисменен режим на работа

От 1 август почистването на уличните кошчета в определени точки на град Поморие ще се извършва три пъти дневно, като първото извозване ще бъде сутрин в 5.30 часа, второто – в 17.00 часа, а третото – след 20.00 часа. Ще бъдат обхванати участъците: от паметника на Яворов и едноименната алея, до края на крайбрежната пешеходна зона в квартал „Свети Георги”; от СУ „Иван Вазов” (начален етап на обучение на ул. „Княз Борис I”) до Руски паметник.

Трисменният режим на сметопочистване бе мярка, която Община Поморие предприе предвид големия брой туристи и генерираните значителни количества отпадък.

До 31.08.2017 г., всеки четвъртък главната пешеходна улица ще се измива и машинно със специални препарати. Редом с това, от началото на летния туристически сезон отпадъкът в  големите улични контейнери се извозва три пъти седмично, а на някои пикови точки – ежедневно, съобщават от пресцентъра на Община Поморие. Събирането на отделените до тях хартии и картони става два пъти в седмицата. На територията на града допълнително ще бъдат разположени и още 30 броя жълти контейнери за опаковки от хартия, пластмаса и метал.