356 деца твориха кукли с благотворителна цел

356 български деца от всички краища на страната твориха кукли с благотворителна цел. Толкова са участниците в Националния конкурс “В очакване на Коледа”, организиран от сдружение “Усмивка”, под патронажа на заместник-областният управител на Бургаска област г-жа Севдалина Турманова.

Журито беше изключително затруднено в избора си на победители в конкурса, затова тази година бяха отличени 51 деца в различни категории според вида и материала, от който бяха изработени куклите. Официалното награждаване ще се състои на 18-и декември (понеделник),  от 11:00 часа, в сградата на Областна администрация Бургас.

След приключване на официалното награждаване ще се проведе благотворителен търг, на който част от куклите в конкурса ще бъдат разпродадени. Останалите ще бъдат подарени на деца от социални  домове на територията на Бургаска област, на деца, чиито родители са загинали  по време на изпълнението на служебният си дълг и на деца чиито семейства пострадаха по време на наводненията тази година в Бургаско.

Събраната сума ще бъде дарена на семействата на пострадалите по време на наводненията в Бургаско.