Какво трябва да знаем за ретроградния Юпитер

Юпитер е ретрограден от 8 март до 10 юли 2018 година във знака Скорпион. В астрологията планетата Юпитер се счита за Големия благодетел, защото дома, в който попадне в нашата рождена карта бива сфера на развитие и растеж. Но най-вече Юпитер ни носи дара да можем да поставяме цели, да имаме стремеж да вървим напред и нагоре като разширяваме хоризонтите си с много оптимизъм, вдъхновение и ентусиазъм. Ето какво казва Стивън Аройо в книгата си за Юпитер: „Ентусиазмът е наистина голям дар и неговата важност не бива да бъде подценявана. Хората, които го притежават в голяма доза го приемат като даденост, а онези, при които той почти напълно липсва, немогат да си представят живот в подобно състояние на възбуда! Такова повишено настроение, когато всичко изглежда възможно, е твърде наситено с вдъхновение и съзидателни емоции – основната енергия, която ни подтиква да преследваме далечната си цел, без значение колко привидно непрактично или трудно е пътуването към нея. Да бъдеш надарен с такава енергия  и отношение изглежда сякаш особена власт, дори като божествен подарък.“

Юпитер ни помага да търсим и откриваме смисъл, във всичко което вършим. И какво се случва, когато планетата на стремежите и целите тръгне на заден ход т.е.стане ретроградна? Тогава се спираме в търсенето навън, притихваме и обръщаме поглед към себе си. Задававаме си въпроси свързани с нас самите – доволни и оценени ли сме в работата, обществото, семейството? Намираме ли смисъл в нашите ежедневни дейности? Водят ли ни те към ново, по-мащабно и изобилно съществуване? Чувстваме ли се оценени по достойнство? Зачетен ли е нашият личен авторитет?

Периодът на ретоградност на Юпитер поставя пред нас много въпроси от такова естество и точно сега е моментът за равносметка и вътрешен самоанализ. Защото това, което ни прави индивидуалности е свободата на избора и усещането за смисъл и цел. Този период на равмносметка е много важен за нас, за да успеем да приключим с всичко, което ни потъпква и държи в оковите на безсмислието.

В знака на Скорпиона Юпитер поставя акценти пред нас:

  • Кои са нашите авторитети и достойни ли са те да бъдат такива за нас?
  • Оценени ли са нашите постижения и усилия в работата от ръководството? А дали не сме твърде подценени?
  • Дали не е време да сложим в ред делата, свързани с кредити, застраховки, наследства и финанси? Да премахнем пречките, които ни пречат във финансовите дела?
  • Да задълбаем в най-дълбоките кътчета на душата си, за да разберем кое е това, което ни носи увереност и себеуважение, пресиж?
  • Кои са нашите духовни търсения?

В ретрограден Юпитер е добре направим пътуването, което твърде дълго отлагаме. Да довършим дипломния проект, който стои недописан. Да положим изпита, който вече втори път отлагаме. И да поемем по пътя, за който душата жадува – пътя към себе си. Да разберем кое е полезно за нас. Време е да спечелим самоуважението си и да намерим потъпканото си достойнство, а когато да го сторим да предприемем действие и да поемем напред. Защото след 10 юли е време да рискуваме и поемем по нови пътища с много хумор, вдъхновение, оптимизъм и самочувствие!

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп – ФБ страница: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

e-mail: vmarenova@gmail.com

Снимка: Velislava Kovatcheva Photography