Вие сте тук: Начало » Водещи новини » Финансови средства за насърчаване на безработни лица от Поморие и Несебър
  Финансови средства за насърчаване на безработни лица от Поморие и Несебър

  Финансови средства за насърчаване на безработни лица от Поморие и Несебър

  Дирекция „Бюро по труда“ – Поморие уведомява безработните лица от общините Поморие и Несебър, че към м. април 2018г. разполага с финансови средства за сключване на договори за стимулиране на мобилността и/или предприемачеството по насърчителни мерки от Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ), както следва:

  Мерки за насърчаване на териториалната мобилност на безработните лица  насочени / наети на работа извън границите на населеното място по местоживеене (чл.42) Средства в лв.
  – За ежедневни транспортни разходи от и до месторабота – до 50 % от действително направените разходи за период до 12 месеца при сключен трудов договор (чл.42, ал.2)

   

  – Транспортни разходи за представяне пред работодател за наемане на работа – еднократно до 102 лв. (чл.42, ал.2)

   

  552
  –      За наемане на работа в населено място, отстоящо на повече от 50 км от населеното място по настоящ адрес  – до 200 лв. месечно за период до 12 месеца за разходи за такси за детски ясли, детски градини, наем на жилище, такси за ползване на интернет (чл. 42, ал. 3) 3 630

  Заинтересованите лица могат да получат допълнителна информация в Дирекция “Бюро по труда” – Поморие, както и на тел. 0596/ 2-26-09

  Коментар

  Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

  *

  Горе